Suomen Setlementtiliitto

Anja oli asunut koko ikänsä Kalliossa. Koti oli ollut köyhä, ja epilepsia oli vaikeuttanut elämää monin tavoin. Sitten Anja sairastui vakavasti. Hän testamenttasi omaisuutensa Setlementtiliitossa tehtävälle nuorisotyölle, jotta voisi lahjoittaa paremmat lähtökohdat elämään. "Pidän tärkeänä oikeudenmukaisuutta. Kaikilla ihmisillä tulisi olla kouluttautumiseen samanlaiset mahdollisuudet", hän perusteli testamenttiaan. Nyt tämän lahjoituksen ansiosta maahanmuuttajatyttö saa pian ammatin.

Testamenttilahjoituksilla tuemme setlementtityön eri osa-alueita toiveiden mukaan: kansalaistoimintaa, seniori- ja vanhustyötä, lapsi- ja nuorisotyötä, monikulttuurista työtä, yhteisöllisten asumismuotojen kehittämistä, koulutuspalveluja tai vaikeiden elämäntilanteiden tukemista.

Olemme 100-vuotias kansalaisjärjestö, ja edistämme ihmisten välistä yhdenvertaisuutta, yhteiskuntamme moniarvoisuutta ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Jäseniämme ovat 50 paikallista setlementtiä eri puolilla Suomea. Toimintamme on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta sekä voittoa tavoittelematonta.

Omistamme kolme yhteiskunnallista yritystä, joiden tuotto käytetään toiminnan kehittämiseen, omistajalle ei makseta osinkoa. Setlementtiasunnot Oy tuottaa yleishyödyllisiä asumisen palveluja, jotka mahdollistavat hyvin suunniteltuja, turvallisia ja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja yksinasuville ihmisille sekä perheille. Setlementtiasunnot Oy:n tytäryhtiö Setlementtiasumisoikeus Oy tarjoaa asumisoikeusasuntoja yli 55-vuotiaille. Vastaanottokeskuksissamme käytännön työn tekee omistamamme Viittakivi Oy.

Testamenttilahjoituksellasi on suuri merkitys. Voimme jatkaa sen avulla työtämme yhdenvertaisemman ja välittävämmän yhteiskunnan puolesta. Vaikka ajat ovat kovat, ihmisen ei tarvitse olla.

Ota meihin yhteyttä - annamme mielellämme lisätietoja!

Yhteyshenkilö:
Jaana Kymäläinen
puh. 0505772262
[email protected]

Tietoa testamenttilahjoittamisesta:
www.setlementti.fi/lahjoita

Mer information på svenska

Jaa tietoa meistä

Share Share Share