Suomen Meripelastusseura

Suomen Meripelastusseura on vuonna 1897 perustettu valtakunnallinen vapaaehtoisten meri- ja järvipelastusyhdistysten keskusjärjestö, jonka toiminta perustuu yksittäisten meripelastajien auttamishaluun ja pyyteettömään työhön. Meripelastusseuran päätehtävä on auttaa merihätään joutuneita rannikolla ja sisävesillä. Lisäksi Seura edistää toiminnallaan yleistä veneilyturvallisuutta ja hyvää merimiestapaa.

Meripelastusseuralla on yli 22 000 jäsentä, joista pelastusveneiden miehistöjen jäseniä on noin 1 500 sekä 130 pelastusvenettä merialueilla ja sisävesillä. Joka vuosi erilaisiin tehtäviin lähdetään yli 1 600 kertaa ja todennäköisesti varmalta menehtymiseltä pelastetaan kymmeniä ihmisiä. Yhteensä yli 3 000 ihmistä saa vuosittain vesillä apua vapaaehtoisyksiköiltämme.

Lahjoitus- ja testamenttivaroin olemme kyenneet hankkimaan uusia pelastusveneitä ja turvavarusteita vapaaehtoisten käyttöön. Vuosittain meidän tulisi kyetä uusimaan noin viisi pelastusvenettä, jotta veneiden elinkaari saataisiin pidettyä noin 25 vuodessa. Lahjoitusvaroja käytämme myös vapaaehtoisten meri- ja järvipelastajien koulutukseen. Lahjoitusvaroilla on erittäin suuri merkitys Suomen Meripelastusseuran taloudelle ja kyvylle ylläpitää vapaaehtoista meripelastustoimintaa.

Ota meihin yhteyttä - annamme mielellämme lisätietoja!

Yhteyshenkilö:
markkinointipäällikkö Sari Leppävuori

puh. 0505724881
[email protected]

Tietoa testamenttilahjoittamisesta:
www.meripelastus.fi/fi/testamenttilahjoitus

Mer information på svenska

Jaa tietoa meistä

Share Share Share