Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto on vuonna 1938 perustettu maamme suurin ympäristöjärjestö. Olemme poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, voittoa tuottamaton kansalaisjärjestö.

Suomen luonnonsuojeluliittoon kuuluu yli 30 000 jäsentä ja kuukausilahjoittajaa. Liiton tehtävänä on toimia suomalaisen luonnon edunvalvojana ympäristönsuojeluun liittyvissä asioissa.

Toimimme koko maassa, Hangosta Inariin noin 160 paikallisyhdistyksessä, 15 luonnonsuojelupiirissä sekä nuorisojärjestö Luonto-Liiton avulla. Meillä on suora kosketus paikallisiin ympäristöasioihin ja vaikutamme noin sadassa valtion ja talouselämän työryhmässä, toimien myös lukuisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Olimme aktiivisin ympäristöjärjestö vaikuttamistyössä vuoden 2013 tutkimuksen mukaan.

Minkälaisen jäljen sinä jätät maamme luontoon?

Luontomme on ainutkertainen ja korvaamaton koti jokaiselle — ihmisille ja muille nisäkkäille, linnuille, matelijoille, hyönteisille, kasveille, isoille ja pienille.

Teemme kaikkemme, että myös seuraavilla sukupolvilla on mahdollisuus nähdä edes pieni vilaus maailman uhanalaisimmasta hylkeestä, saimaannorpasta. Haluamme, että lapsemme saavat kokea vanhan metsän tuoksut ja vihreyden, tutustua suoluonnon ihmeisiin ja nauttia kirkkaista, puhtaista vesistä.

Lupaus luonnolle, lupaus sinulle

Voit ohjata testamenttilahjoituksen joko Suomen luonnonsuojeluliiton pitkäjänteiseen luonnonsuojelutyöhön yleisesti tai kohdentaa testamentattavat varat suoraan esimerkiksi metsien, vesien tai uhanalaisten lajien suojeluun.

Testamenttilahjoituksista yksi esimerkki on Mattilan tila Heinävedellä. Lahjoittaja määräsi testamentissaan, että Mattilasta on tehtävä luonnonsuojelun mallitila. Ilman testamenttia omaisuus olisi päätynyt valtiolle. Metsät olisi mahdollisesti hakattu ja tila autioitunut. Nyt yli 200 hehtaaria metsää on suojeltu ja osaa hoidetaan jatkuvan kasvatuksen keinoin. Tilalla vaalitaan perinneympäristöjä ja järjestetään koulutusta luontoharrastusten ja luonnonhoidon taidoissa. Lahjoittajan vaalimat arvot elävät Vihtarissa asiantuntevissa käsissä, käytännön tekoina.

Voit lahjoittaa itsellesi sopivan suuruisen osan testamentistasi Luonnonsuojeluliitolle. Jokainen lahjoitus on yhtä arvokas, pienikin. Pienistä osista koostuu merkittävä kokonaisuus, jonka käytämme yhteisen luonnonperintömme ja tulevien sukupolvien  hyväksi.

Ota meihin yhteyttä - annamme mielellämme lisätietoja!

Yhteyshenkilöt: 
Järjestö- ja varainhankintapäällikkö
Heini Jalava
Puh. 040 566 5155
[email protected]


Talouspäällikkö
Erkki Nenonen
puh. 040 160 3707
[email protected]

Tietoa testamenttilahjoittamisesta:

https://www.sll.fi/lahjoita/testamentti

Jaa tietoa meistä

Share Share Share