Plan international Suomi

Lastenoikeusjärjestö Plan International haluaa oikeudenmukaisen maailman, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Siksi Plan parantaa erityisesti kehitysmaiden tyttöjen elämää ja suojelua. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan perustettiin 1937, ja Suomessa toiminta alkoi 1998. Työskentelemme yli 70 maassa.

Keskitymme työssämme 10⎯19-vuotiaisiin tyttöihin, sillä tytöiltä puuttuu edelleen oikeus päättää, milloin he menevät naimisiin ja kuinka monta lasta synnyttävät. Vahvistamme tyttöjen mahdollisuutta päättää seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja -oikeuksia koskevista asioista, jotta sukupuolten tasa-arvo toteutuu.

Mm. Laosissa työmme keskittyy teiniraskauksien ehkäisyyn. Mosambikissa, Ugandassa ja Etiopiassa torjumme lisäksi lapsiavioliittoja. Etiopiassa jatkuu myös pitkäaikainen ja tuloksellinen työ tyttöjen sukuelinten silpomisen lopettamiseksi. Kaikki 84 yhteisöä, joissa työskentelemme Etiopiassa suomalaislahjoittajien ja ulkoministeriön tuella, ovat kieltäneet silpomisen. Lapsiavioliitot ovat loppuneet yhteisöissä lähes täysin.

Testamenttilahjoituksellasi on suuri merkitys, sillä sen avulla voimme jatkaa tärkeää työtämme. Pienikin lahjoitus auttaa kehitysmaiden lapsia saamaan paremman elämän. Tänään ja tulevaisuudessa. 

Ota meihin yhteyttä – annamme mielellämme lisätietoja!

Yhteyshenkilö:
Raisaleena Tokkola
puh. 0405009430
[email protected]

Tietoa testamenttilahjoittamisesta: plan.fi/testamenttilahjoitus

Jaa tietoa meistä

Share Share Share