Pidä Saaristo Siistinä ry

Tuhannet järvet, puhdas vesi, kallioiset ja roskattomat merenrannat, tuoksuvat rantasaunat - näistä on monen suomalaisen luontosuhde rakentunut. Luonnon puhtaus ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, vaan sen eteen on tehty ja tulee jatkossakin tehdä töitä. 

60-luvulla joukko saaristolaisia alkoi taistella vesistöjen roskaantumista vastaan, kun roskien dumppaaminen mereen ja kallionkoloihin alkoi romuttaa kaunista vesiluontoamme. Vapaaehtoisvoimin syntyi vuonna 1969 yhdistys nimeltä Pidä Saaristo Siistinä (PSS ry), joka on nyt toiminut lähes puolet Suomen itsenäisyyden ajasta vaalien vesistöjemme puhtautta ja tukien vesilläliikkumismahdollisuuksia kaikilla maamme vesistöalueilla.

Vuosien saatossa yhdistyksen toiminta on laajentunut Saaristomereltä Pohjanlahdelle, Pirkanmaalle, Päijänteelle, Saimaalle ja Itäiselle Suomenlahdelle. Alueilla operoivat huoltoalukset miehistöineen hoitavat muun muassa vesilläliikkujien jätehuoltoa, kuivakäymälöitä, kelluvia imutyhjennysasemia ja retkisatamia. Lisäksi kansallisten ja kansainvälisten projektien avulla PSS ry etsii konkreettisia keinoja roskaantumisen ja rehevöitymisen ehkäisyyn sekä ratkaisuja myrkyttömään vesillä liikkumiseen ja tuottaa ajankohtaista ympäristötietoa kaikille vesistöissä liikkuville, asuville sekä alueiden yrittäjille.

PSS ry:n rahoitus koostuu jäsenmaksuista, ympäristöministeriön sekä yritysten ja yksityisten henkilöiden tuesta. Yhdistyksen toiminnan tukemiseksi annetut kaikensuuruiset lahjoitukset ovat erittäin tärkeitä, jotta saisimme nauttia puhtaista vesistöistämme vielä seuraavatkin sata vuotta. Halutessaan lahjoituksen voi kohdistaa määrätylle vesistöalueelle tai määrättyyn kohteeseen.

Huolehditaan yhdessä Suomen vesistöille entistäkin puhtaampi tulevaisuus!

Ota meihin yhteyttä - annamme mielellämme lisätietoja.

Yhteyshenkilö:
Aija Kaski, pääsihteeri
puh. 0405287145
[email protected] 
www.pidasaaristosiistina.fi


Tietoa testamenttilahjoittamisesta: www.pidasaaristosiistina.fi/tietoa_meista/
lahjoita/testamenttilahjoitus

Jaa tietoa meistä

Share Share Share