Päijänteen Luonnonperintösäätiö PLUPS

Päijänteen Luonnonperintösäätiö PLUPS suojelee Päijänteen seudun monimuotoista luontoa ja luonnontilaisia rantoja. Haluamme turvata alueen merkittävien luontokohteiden säilymisen myös tuleville sukupolville. Keskeisin tehtävämme on luonnonsuojelualueiksi sopivien metsien ja saarialueiden hankinta ja niiden lakisääteinen suojelu. Säätiön alueet tarjoavat ihmisille mahdollisuuden luontoelämyksiin ja virkistystäytymiseen.

Päijänteen Luonnonperintösäätiö PLUPS:n perusti vuonna 2008 sysmäläinen Päijätsalon osuuskunta, joka koostuu pääasiassa alueen vapaa-ajan asukkaista. Tähän mennessä säätiö on hankkinut Päijänteeltä tai sen ympäristöstä seitsemän suojelualuetta, joista neljä on saarikohdetta. Rakentamatonta rantaviivaa alueilla on yhteensä kuusi kilometriä. Suojelualueiden yhteispinta-ala on 74 hehtaaria.

Toimintamme perustuu erilaisiin lahjoituksiin. Testamentilla lahjoittaja voi varmistaa hänelle tärkeiden maa-alueiden luontoarvojen säilymisen tuleville sukupolville. Testamentti luonnon hyväksi takaa elämän jatkumisen monimuotoisena metsissä, rannoilla tai muilla arvokkailla alueilla.

Ota meihin yhteyttä - annamme mielellämme lisätietoja!

Yhteyshenkilö:
asiamies Marjo Kuisma
puh.  0409381868 
[email protected]

Tietoa testamenttilahjoittamisesta:
www.plups.fi/testamentti

Jaa tietoa meistä

Share Share Share