helsingin Ensikoti ry

Helsingin ensikoti ry on v. 1942 perustettu lastensuojelujärjestö. Sen ensisijainen tehtävä on tukea lasta odottavia ja pienten lasten perheitä vanhemmuudessa ja arjen hallinnassa niin, että lapsi saa kasvaa riittävän turvallisesti vanhempiensa vaikeuksista huolimatta.

Työskentelemme erityistä tukea tarvitsevien vauvaperheiden kanssa. Osa yksiköistämme toimii ympärivuorokautisesti, osa tarjoaa avopalveluja. Asiakasperheiden vanhemmilla on useimmiten mielenterveysongelmia tai päihderiippuvuutta. Neuvonta- ja tukipalveluilla tuetaan niitä perheitä, jotka tarvitsevat lyhytkestoisesti apua esimerkiksi vauvan univaikeuksien vuoksi. Koulutamme ja välitämme myös vapaaehtoisdoulia eli synnytystukihenkilöitä pääkaupunkiseudun synnyttäjille.

Lahjoitukset ovat tärkeitä toiminnallemme. Vuosikymmeniä sitten saamamme suuri testamenttilahjoitus mahdollistaa sen, että yhdistys voi tarjota vuokra-asuntoja vähävaraisille lapsiperheille. Pienemmillä lahjoituksilla olemme toteuttaneet mm. perheleirejä, järjestäneet perheille retkiä ja hankkineet terapiavälineistöä yksiköihimme. Tuki- ja neuvontapalvelumme toimivat avustusvaroin, mutta muihin palveluihin perheet tarvitsevat maksusitoumuksen kotikunnastaan. Osa perheistä ei ole saanut maksusitoumusta, vaikka toivoi meiltä apua. Lahjoituksilla olemme voineet tukea näitäkin perheitä. 

Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi saa hyvän alun elämälleen. Tee testamenttilahjoitus, niin olet auttamassa vauvaperheitä hyvään alkuun!

Ota meihin yhteyttä - annamme mielellämme lisätietoja!

Yhteyshenkilö:
Katri Hadjari

puh. 0468513707
[email protected]

Tietoa testamenttilahjoittamisesta:
www.helsinginensikoti.fi

Jaa tietoa meistä

Share Share Share