Tietoa meistä

Hyvä testamentti jää elämään

Hyvä testamentti -kampanja haluaa muuttaa testamenttikulttuuria Suomessa, jossa toistaiseksi vain pieni osa ihmisistä on kirjannut viimeisen tahtonsa.

"Testamentin tekemiseen liittyy paljon myyttejä ja moni kokee, ettei saa asiasta riittävästi tietoa. Hyvä testamentti -kampanjan tavoitteena on tiedon lisääminen sekä asennemuutos", kertoo projektikoordinaattori Pia Tornikoski.

Testamentti on aktiivista elämän suunnittelua. Se on myös varautumista tulevaan sekä läheisten turvaamista. Hyvä testamentti -kampanja tarjoaa tietoa ja neuvoja sekä jakaa tarinoita hyvän tekemisestä.

Testamenttilahjoitukset ovat tärkeä osa yleishyödyllisten yhteisöjen toiminnan rahoitusta. Suomessa niiden osuus on noin viisi prosenttia yhteisöjen varainhankinnasta. Vastaavasti maailmalla järjestöt rahoittavat testamenteilla jopa 20-30 prosenttia toiminnastaan. Suomalaisista yli 70 prosenttia osallistuu jollain tavalla hyväntekeväisyyteen, mutta vain noin yksi prosentti kokee testamentin tekemisen järjestön hyväksi mieluisaksi tavaksi tukea yleishyödyllistä toimintaa (Taloustutkimus 2016).

Hyvä testamentti -kampanjassa on mukana yleishyödyllistä yhteisöjä, jotka ovat Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry:n jäseniä.

Pienelläkin testamentilla on merkitystä

Testamentilla voi suunnitelmallisesti huolehtia itselle rakkaista ihmisistä ja läheisistä asioista. Mistä sinä välität?

Testamentissa voi esimerkiksi määrätä osan omaisuudestaan tai vaikkapa jonkin itselle tärkeän esineen hyvään kohteeseen. Hyvä testamentti jää elämään ja sillä saadaan aikaan monia merkittäviä asioita. Testamentilla voi tukea esimerkiksi hyvinvointia tai luonnonsuojelua, edistää ihmisten ja eläinten oikeuksia tai parantaa kehitysmaiden oloja.

Testamenttilahjoittaminen on sitä, että voit nauttia täysin omasta omaisuudestasi tässä ja nyt. Samalla tiedät, että siitä on paljon iloa ja hyötyä, kun et ole itse siitä enää nauttimassa. Testamenttilahjoitukset ovat verovapaita eivätkä yleishyödylliset yhteisöt maksa saamastaan perinnöstä veroa.

Jaa tietoa meistä

Share Share Share


Katso viittomakielinen esittely Hyvä testamentti -kampanjasta

Perinnöt ovat merkittävä tuki monen järjestön toiminnalle.

Uskomme, että yhä useampi suomalainen haluaisi tukea järjestöjen työtä testamentilla.